Pripremni test br. 8: "ZABAVA"

Dragi prijatelji, pred vama je poslednji, osmi pripremni test, a večerašnja tematska oblast je "ZABAVA". Test ćemo rešavati do isteka današnjeg dana, kada će na ovom mestu biti objavljeni tačni odgovori. Ukoliko neko nije bio u mogućnosti da rešava zajedno sa nama, moći će to da uradi i naknadno, jer shodno dobrim običajima KVIZ linka Srbije, sve što se jednom ovde objavi, ostaje u arhivi i može se koristiti u svrhe priprema, dok je sveta i veka. Takođe, ni jedno ime rešavača neće biti objavljeno, bez njegove izričite saglasnosti, pa ne vidim potrebu pojedinih kolega da se kriju iza pseudonima. Na kraju - svi smo jedna velika kvizaška porodica, bez obzira na razlike, koje nas čine specifičnima, a naš duh i zajednicu bogatijima. No, ovde je izbor uvek bio slobodan i biće i ubuduće. Kroz rešavanje ovog hiper-testa, prošlo je gotovo 200 kvizomana iz 26 zemalja, što govori da ni jezičke barijere više ne predstavljaju neku ozbiljniju prepreku. Naš dragi kolega i prijatelj, Veselin Sekulić, nesebično je podelio svoje znanje i uložio veliki napor da ovim pripremama da vlastiti pečat i barem malo pomogne kvizašima u postizanju što boljih rezultata na predstojećem šampionatu. Tradicija kaže da se na Prvenstvu može očekivati 10-tak procenata podataka, koje Veselin daje, makar u nekom obliku, što svakako predstavlja dobar, da ne kažem ziceraški start svim učesnicima Šampionata. 

Ostaje mi da se u ime svih prijatelja KVIZ linka Srbije zahvalim Veselinu na fantastičnom izboru kvalitetnih pitanja, koja u 80% slučajeva težinom višestruko nadilaze nivo, koji se traži na Šampionatu. Sabirajući svoje rezultate, dobili ste jednu sveobuhvatnu projekciju realnih očekivanja, a koliko sam mogao da vidim, to je do sada najviši nivo rafiniranog znanja, što me ohrabruje da i dalje nastavim sa radom na promociji ove viteške igre mentalnih divova. Većini kolega su poznati počeci našeg kvizinga i tih, lagani, ali konstantan uspon, koji je prošle godine kulminirao veličanstvenim uspehom. Moja očekivanja, kao osobe odgovorne za sprovođenje Šampionata, verovatno znate: neću se smiriti dokle god budem video neku šansu da naš nacionalni tim uđe u Top-3! Možda se to neće desiti ovog juna, ali jednog dana svakako hoće, a to će onda biti kruna moje kvizmasterske karijere.

Pregršt podataka, koji se, osim na ovom linku, mogu naći u FB-grupama, čiji smo članovi, garantuju još oko 60% uspešnosti u rešavanju svetskog testa. Onaj ostatak, od 30-tak procenata - stvar je ličnih afiniteta i interesovanja, trenutne inspiracije ili puke sreće. Ukoliko neko od vas ima spreman test, koji nalikuje Veselinovom, bez ustručavanja me može kontaktirati, pa da predstojeće vreme do Šampionata utrošimo još kvalitetnije!

I konačno, donji link vam otvara obrazac, sa testom, čija je tematika "ZABAVA". Uživajte!

https://docs.google.com/forms/d/1EfInPvCfQhpY2fgVnPsbFuLN-sArgFflfusjKsAugas/viewform

Ovo su tačni odgovori:

1.    Svadbeni marš
2.    Šou Eda Salivena
3.    Igra ćutanja
4.    Marijus Petipa
5.    Robin Tik
6.    Cheikh (N'Digel) Lô
7.    Šeherzada
8.    Džon Vilijams
9.    Oklahoma!
10.    Columbia Records
11.    Čarli Parker - Yardbird/ Bird
12.    Susedi (Neighbours)
13.    Bela Bartok
14.    Igudesman i Džu (Aleksi Igudesman iz Rusije, violina; Hjung Ki Džu, poreklom iz Južne Koreje, klavir)
15.    Grupa Kvin   
16.    Bunraku(Ningjo Joruri)
17.    Kalipso
18.    Radio Luksemburg
19.    Ofra Haza   
20.    Sega
21.    Đovani Batista Pergolezi
22.    Mercedes Sosa
23.    Madredeuš
24.     Deni Klajn  Vaya Con Dios
25.    Midsomer
26.    Šeng
27.    Ivan Susanjin
28.    Nana Muskuri
29.    Kanje Vest

30.    Edin Karamazov                                                                                               
Verujem da ste se u proteklih 8 večeri dobro namučili, a i zabavili, stičući nova znanja i utvrđujući ono što već znate. Ukoliko sabirate svoje poene, od konačnog zbira oduzmite poene iz svoje najslabije oblasti. Dobijeni zbir slobodno pomnožite sa 1,8 i to je otprilike trenutna mera znanja, pod uslovom da je maksimum 210. 
Svima, koji proslavljamo predstojeće Uskršnje praznike, želim sve najbolje, uz tradicionalni pozdrav: Hristos Vaskrse!
Свима, који прослављамо предстојеће Ускршње празнике, желим све најбоље, уз традиционални поздрав: Христос Васкрсе!

Коментари

  1. Šeherezada,Džon Vilijams,Čarli Parker,Susedi (Neighbours),Bela Bartok,Bunraku,Kalipso,Ofra Haza,Mercedes Sosa,Madredeuš,Deni Klajn Vaya Con Dios,Midsomer,Ivan Susanjin,Kanje Vest i Edin Karamazov - 15 (9+11+10+14+23+7+10+15 = 92).

    ОдговориИзбриши
  2. Svadbeni marš, Robin Tik, Šeherezada, Džon Vilijams, Čarli Parker, Bela Bartok, Kalipso, radio Luksemburg, Pergolezi, Deni Klajn, Midsomer, Kanje Vest i Edin Karamazov - 13 tačnih.
    13+18+18+0+18+19+23+13=122
    po Koletovoj računici imam više od maksimuma :)

    ОдговориИзбриши
  3. 16 (s tim što sam imao par spornih, od kojih sam si nešto priznao, a nešto ne).

    Marijus Petipa, Robin Tik, Džon Vilijams, Columbia, Čarli Parker, Kvin, Kalipso, Radio Luksemburg, Ofra Haza, sega, Mersedes Sosa, Madredeuš, Midsamer, Nana Muskuri, Kanje Vest, Edin Karamazov.

    Sporni koji sam si priznao je Kvin. Napisao sam Fredi Merkjuri, misleći da se pitanje odnosi na osobu, ali pošto on tehnički izvodi numere, priznao sam. Umesto "Igra ćutanja" stavio sam "Zakon ćutanja" i ovo već nisam priznao.

    Za Deni Klajn pretpostavljam da se samo taj odgovor priznaje, a da je Vaya Con Dios samo propratno objašnjenje. Naravno, nisam znao njeno ime i to je jedini od sijaset vokala iz seta koji nisam znao. "Susedi" su pali u zaborav, znao bih ovo 2000-te. :)

    Ostavio sam si poen za Merkur, posle još jedne analize Vesinog komentara, a onda i same formulacije pitanja. Zamalo stotka na kraju.

    9+8+5+8+17+21+14+16 = 98

    Standardna diskrepanca 4 jače i 4 slabije oblasti koja teško da će ikad nestati. Dobar rezultat na kraju.

    Zahvalnost Vesi na sjajnim setovima i čestitke na sjajnom njuhu za pitanja koja će doći u izvesnoj meri, u to ne sumnjam, i ove godine na svetskom. Čestitke svima na briljantnom znanju i vidimo se uskoro!

    Ivan

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. 4 slabije ti se mogu nazvati "knjiškim" oblastima, tj. one koje se uče, dok su 4 jače.. one koje se ne uče nego prate ;) razložna diskrapanca

      Избриши
    2. Skoro si potpuno u pravu, osim za oblast Svet naspram Životnog stila, rekao bih.

      Ali, da, u srednjoj sam uglavnom imao dobar uspeh, tako da...

      Dakle, kad se oduzme najslabija Nauka, imam 93.

      Избриши
    3. Lupam, Cheikh Lo je drugi vokal koga nisam znao. Usput da se zahvalim Vesi što mi otkriva novu muziku. Evo sad malo šaltam, nije loš Senegalac uopšte, za razliku od drugog najtežeg pitanja, Igudesmana i Džua, haha, kakvi klovnovi, gde ih samo iskopa, svaka čast! :)

      Избриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. 15 tačnih - Svadbeni marš, Ed Saliven šou, Robin Tike, Vilijams, Čarli Parker, Susedi, Grupa Kvin, Kalipso, Radio Luksemburg, Ofra Haza, Madredeuš, Deni Klajn, Midsamer, Kanje Vest, Karamazov

    Nešto teža pitanja za moj ukus. Bez kikseva ovog puta. Uspeo sam da izvučem Karamazova, možda bih, uz još napora, izvukao i Ivana Susanjina, ostalo sve realno.

    13+15+9+15+20+20+21+15=128-9=119

    Odličan rezultat, u odnosu na prošlu godinu popravio sam se, makar za 1 poen, u svakoj oblasti.

    Velika zahvalnost i iskrene čestitke autoru Veselinu Sekuliću, na odabiru zaista fenomenalnih pitanja, zanimljivih, poučnih i aktuelnih. Bilo je zadovoljstvo ovih 8 večeri ponovo posećivati blog i testirati svoje znanje, uz kolege i drugare kvizadžije.
    Pozdrav svima do sledećeg seta

    ОдговориИзбриши
  6. ČITAVIH 15 TAČNIH ! ( URA )
    FINAL SCORE : 6+7+9+4+17+6+14+15= 78-4==74 , SA KOSTINIM KOEFICIJENTOM : 132 ! ! NO, VIDEĆEMO ŠTA ĆE BITI U PAZOVI , DOTLE ME SLOBODNO MŽETE ZVATI " FENJER "...NA KRAJU SVE POHVALE GINKU ZA SETOVE PITANJA KOJI SU I TEŽI NEGO ONI NA SVJETSKOM OKRŠAJU I NAŠEM DRAGOM QUIZMASTER-u BATA KOLETU ! POZDRAV SVIM REŠAVAČIMA DO SLEDEĆEG TRENINGA MALIH SIVIH ĆELIJA
    RADOMIR JOCIĆ

    ОдговориИзбриши
  7. Samo 9.Svadbeni marš,bunraku,radio Luksemburg,Madredeuš,Vaja ko dios,Ivan Susanjin,Nana Muskuri,Kanje Vest i Edin Karamazov.
    (6)+6+10+6+13+18+11+9=73

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je negde na nivou mog prošlogodišnjeg rezultata sa svetskog,76 sam imao tad.S obzirom da Kosta kaže da je ovaj set teži,mada ne bih rekao da to važi za sve oblasti,očekujem još 20ak poena na ovo (a ako već dođem do tih 90 i nešto,mogao bih baš da isprckam i tih 6-7 za stotku).

      Hvala Vesi na sjajnim pitanjima,Kosti na realizaciji i čestitke svima na dobrim rezultatima :)

      Избриши
  8. Hvala svima koji su učestvovali u rešavanju postavljenih pitanja idostavljenim komentarima a Kosti na realizaciji i inspirativnom tekstu na početku ovog seta pitanja.

    Pozdrav svima.

    Veselin Sekulić.

    ОдговориИзбриши
  9. Sa zakasnjenjem - Svadbeni mars, Sou Eda Salivena, Marijus Petipa, Seherezada, Dzon Vilijams, Carli Parker, Bela Bartok, kalipso, Radio Luksemburg, Ofra Haza, Madradeus i Ubistva u Midsameru - 12

    Zaboravio sam skroz na Ivana Susanjina (napisao Sadko) i mozda je trebalo da prepoznam Kanje Vesta (mada nisam iz te price uopste), tako da je ovo realno za ovaj set.

    Sve u svemu - 9 + 16 + 11 + 18 + 24 + 11 + 15 + 12 = 116 (107 bez LS)

    Zanimljivo je da mi Sport ovaj put nije bio najslabija oblast, vec treca na koju bih tipovao da ce biti najlosija - Zivotni stil, pa sa prosekom nesto manjim od 15 (14,5) poena po setu relativno sam zadovoljan.

    Cestitke svim ucesnicima i Veselinu na standardno kvalitetnim pitanjima. Od mene u maju mozete ocekivati najmanje 4 kombinovana seta od po 30 pitanja, sto ce uz septembarski blok od 130 pitanja uoci Drzavnog prvenstva, i Veselinov i Ivanov 'vidovdanski' mega-set opet biti tri, i po obimu i po sadrzaju, respektabilna testa po najvisim standardima Svetske kviz asocijacije za ovu godinu. Kada bi jos par kolega za koje se pouzdano zna da su odlicni sastavljaci dali svoj doprinos, to bi znatno popravilo kolektivni plasman i prosecan ucinak srpskih predstavnika na WQC, ali s obzirom na status kvizinga u Srbiji i verovatno nikad nize grane na kojima se nalazi, ni ovo nije lose. Najmanje cetiri pitanja koja sam planirao za setove u maju su se nasla medju Veselinovim pitanjima, tako da ce dva - bitcoin i Injaritu - zbog istovetne formulacije otpasti, a druga dva cu iz suprotinih razloga ipak zadrzati.

    U drugoj polovini maja predstoje dva velika kviz takmicenja i u Indiji, pa ako Indijci blagovremeno izbace svoje testove na web, sto inace cine, bice i kod njih dosta materijala koji po mom iskustvu uvek dobro dodje za WQC.

    Pozdrav svim blogerima!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U poslednjem setu, ako se uvazava samo Vaya Con Dios, onda je 13, ukupno 117 (108), ali nista se bitno time ne menja.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Нови ауторски сет Омера Екића

Pripreme za WQC 2013. autor pitanja: Veselin Sekulić

НОВИ СЕТ (аутор: Жарко Стевановић)